הממשל הפדרלי בראשות הנשיא טראמפ מגביר את האכיפה לאורך הגבול הדרומי, ולפי הדיווחים בסוכנות הידיעות AP, בשבועות האחרונים הותקנו עשרות מצלמות תצפית מיוחדות, וזאת על אף שבמהלך ימי המשבר נרשמת ירידה ניכרת בכמות ניסיונות ההסתננות למדינה.
עמדת תצפית חדשה שמשקיפה לעבר מקסיקו (צילום: AP)
לפי הדיווחים, לבקשת המשרד לביטחון המולדת (DHS), משרד הביטחון שיגר לעבר הגבול עם מקסיקו 60 מצלמות ו-540 חיילים נוספים.
מתיו דיימן, דובר סוכנות המכס והגנת הגבולות של ארצות הברית (CBP), הסביר כי המצלמות יוצבו לאורך הגבול עד תום המגפה העולמית, אך במקביל דיימן לא ידע לומר מדוע הטכנולוגיה החדישה הוצבה במקום דווקא עכשיו.
כזכור, לפני כחודש דיווחנו כי משבר הקורונה הוביל לירידה של כ-50% בניסיונות להסתנן לארה"ב, ולפי ההערכות הנתון הזה רק עלה מאז.
חלק מן המצלמות הוצבו על גבי טנדר (צילום: AP)
ההחלטה להציב את המצלמות פורסמה במקביל למספר החלטות הקשורות להגירה. כך למשל, שלשום הנשיא טראמפ צייץ באופן מפתיע והודיע כי החליט לעוצר זמנית את ההגירה לארה"ב. בפועל, מדובר בניסיון להסיט את השיח הציבורי מהכשלים הרבים שהממשל חווה מאז תחילת המשבר, בייחוד לאור העובדה כי כל סניפי משרד לענייני אזרחות ושירותי הגירה (USCIS) נסגרו כבר באמצע חודש מרץ.
שעות ספורות קודם לכן, נמסרה הודעה רשמית מטעם DHS לפיה הוחלט בתיאום עם ממשלות קנדה ומקסיקו על הארכה בת 30 יום לסגירת הגבולות המשותפים.
כעת ישנם קרוב ל-200 מצלמות לאורך הגבול (צילום: AP)
כעת, עם תוספת של כ-60 מצלמות (חלקן מחוברות לטנדרים, חלקן לעמדות אחרות), לאורך הגבול הדרומי ישנן קרוב ל-200 מצלמות תצפית.
אך כמובן עולה השאלה, מדוע קיים צורך במצלמות הללו דווקא עכשיו? היות שהגבול פחות או יותר סגור לחלוטין (פרט לסחורות ומספר נסיעות חיוניות), לא באמת קיימת סכנה שאלפי נשאים ייכנסו למדינה.
למעשה, בהשוואת נתוני הקורונה של ארה"ב ומקסיקו ניתן לראות בבירור את ההבדלים. לדוגמה, בשש המדינות המקסיקניות הגובלות עם ארה"ב (באחה קליפורניה, צ'יוואווה, קואווילה, נואבו לאון, סונורה וטמאוליפס) דווח עד כה על 125 חולי קורונה, כך על פי נתונים רשמיים של משרד הבריאות המקסיקני.
לשם השוואה, בארבע המדינות האמריקאיות הגובלות עם מקסיקו (קליפורניה, טקסס, אריזונה, וניו מקסיקו) ישנם יותר מ-55 אלף נשאים. ראוי לציין כי בשש המדינות המקסיקיות ישנם פחות מ-10 מיליון תושבים, וזאת בהשוואה ליותר מ-70 מיליון בארבע המדינות האמריקאיות.