- רשויות הבריאות בניו יורק: יתכן שמיליונים כבר נדבקו בקורונה
- בלתי נתפס: 26 מיליון בקשות לקבלת דמי אבטלה הוגשו בארה"ב
- רופאים בסין, קוריאה, ואיטליה אובדי עצות: חולים ששוחררו נמצאו 'חיוביים מחדש' גם לאחר 70 יום
- חתן פרס נובל לכלכלה יוסף שטיגליץ: "תגובת ארה"ב לנגיף, כמו מדינת עולם שלישי, האם אנו בדרך לשפל גדול חדש? כן"
על אף העובדה שמעט מאוד ידוע על התפרצות הקורונה, נתונים חדשים מצביעים על כך שהנגיף הרבה יותר קטלני משפעת "רגילה".
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
לדוגמה, במהלך מגפת השפעת ב-2009 (שכונתה באופן לא רשמי כ"מגפת שפעת החזירים"), מתו 12,500 אמריקאים (כ-61 מיליון נדבקו במשך כ-12 חודשים). לפי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), במהלך עונת השפעת 2018-2019 מתו 34,200 אמריקאים.
במבט על נתוני מקרה המוות של המשבר הנוכחי ניתן לראות כי ב-20 במרץ עמד מניין הקורבנות בארה"ב על 225. חודש ימים לאחר מכן, ב-20 באפריל, הנתון כבר זינק ל-42,000. כלומר,בתוך 30 ימים בלבד, מגפת הקורונה גבתה יותר קורבנות משפעת החזירים ועונת השפעת הקודמת.
למרות הקצב הבלתי נתפס שבו אמריקאים מתו מן המחלה, רבים ניסו לטעון כי המגפה הנוכחית אינה שונה מעונת שפעת "רעה במיוחד". למשל, לא מעט הצביעו על מודל שפורסם ע"י אוניברסיטת וושינגטון לפיו כ-60 אלף אמריקאים ימותו בעקבות משבר הקורונה, וזאת בהשוואה לכ-61 אלף קורבנות של עונת השפעת 2017-2018.
עם זאת, חשוב להסביר כי מדובר בעונת השפעת הקשה ביותר שידעה ארה"ב בעשור האחרון. ויתרה מכך, מוטב לזכור כי במהלך עונת השפעת הזו, לתושבים לא נמסרו הנחיות להישאר בבתים. כך שאם משבר הקורונה יגרום ל-60 אלף מקרי מוות תוך כדי שמאות מיליונים מסתגרים בבתים, כמות המתים הייתה גבוהה באופן משמעותי אילולא ההנחיות.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
נכון להיום, ברחבי ארה"ב דווח על כ-870 אלף נשאי הקורונה. זוהי אומנם כמות לא קטנה בכלל, אך מדובר בפחות מרבע אחוז מכלל התושבים במדינה. עם זאת, מחקרים שבחנו את קיומם של נוגדנים בגוף (אחד בוצע בלוס אנג'לס, אחד נוסף בוצע בניו יורק ופורסם הבוקר) מצביעים על כך שכמות החולים האמיתית גבוהה הרבה יותר.
לכאן או לכאן, עדיין מדובר במרחק רב מה-50% עד 70% שנדרשים על מנת להגיע למצב של חיסון עדר טבעי. לשם השוואה, שיעור הנדבקים בשפעת בשנה שעברה עמד על כ-12% בלבד, הרבה בזכות החיסון שקיים מזה שנים רבות.
אף מדינה, בטח לא ארה"ב המשמשת כמרכז הכלכלי והתרבותי של העולם, אינה יכולה "לסבול" סגירה ממושכת עד שיפותח חיסון לנגיף, אך הכרת הנגיף והצורה שבה הוא מתפשט היא חיונית. העובדה שהקורונה לא תיעלם מהעולם בחודשים הקרובים תסייע לממשלות, לבתי עסק ואפילו לתושב הפשוט, לנקוט בצעדים הנדרשים ולהיערך לקראת עונת החורף הקרובה.