כשנשיא ארה"ב דונאלד טראמפ חתם על תקציב הביטחון השנתי בחודש דצמבר אשתקד, הוא ביקש להעניק מקדמה קצרה למה שאמור כוח החלל החדש לייצג באומרו כי,
טוד האריסון מנהל תכנית הביטחון של פרוייקט כוח החלל במרכז ללימודים אסטרגטיים הרחיב אודות משימתו של כוח החלל עבור תחנת NPR האמריקנית,
"מדובר בכל מיני צורות של משימות שהצבא שלנו כבר מבצע בחלל - אך במטרה לוודא שהמשימות הללו נעשות בצורה יותר יעילה, יותר אפקטיבית, הסוכנות החדשה תיצור שרשרת מרכזית ומאוחדת של פיקוד האחראית לחלל. זאת מכיוון שכאשר מחלקים את האחריות בין זרועות שונות, אף אחד אינו אחראי באמת".
סמל כוח החלל על רקע אחד מצילומי הרקע של הפרסומת (צילום: ויקיפדיה)
מתחרותיה המרכזיות של ארה"ב במירוץ להשגת דומיננטיות בחלל הינן כמובן רוסיה וסין.
אך ישנן גם שחקניות אחרות המבקשות להשיג יכולת אסטרטגית משמעותית בחלל, ביניהן סוכנות החלל של האיחוד האירופאי, וגם תכנית החלל של הודו שהחלה צוברת תאוצה.
מבין אלה סין מהווה את האיום הגדול ביותר הן מפאת כמות המשאבים הכלכליים העצומה שבידיה (רוסיה עדיין שחקנית מרכזית אך מרכזת את משאביה בעיקר ביכולותיה הקונבנציונליים נכון לעתה), והן בשל ניסיונותיה לנווט ולשלוט בתקשורת הלווינים העולמית בחלל עבור צרכיה של בייג'ינג.
באופן אירוני הפרסומת יוצאת לעולם יום לאחר שנטפליקס שידרה את הקדימון הראשון לסדרה הקומית החדשה "ספייס פורס" בכיכובו של סטיב קרל.