הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
"המצב חמור": ד"ר פאוצ'י חושף קווי דמיון בין הקורונה לשפעת הספרדית
המומחה הבכיר למחלות זיהומיות שוחח על התכונות הדומות של הנגיף ("אז זה היה השפעת, כעת זה הקורונה, אבל שניהם 'הפתיעו' אותנו") ואף הזהיר כי "ארה"ב אינה רחוקה מלהגיע למצב דומה"

מגפת הקורונה לא רק רחוקה מסיומה, היא גם עלולה להגיע לרמות ההרסניות של מגפת השפעת הספרדית שהחלה בשנת 1918 וגרמה למותם של עשרות מיליונים ברחבי העולם. כך טוען ד"ר אנתוני פאוצ'י, מנהל המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות זיהומיות.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


ד"ר אנתוני פאוצ'י (צילום: Shutterstock)

 

"מדובר במגפה היסטורית, אני לא חושב שאנחנו יכולים להתכחש לעובדה זו. לדעתי, כאשר יביטו על מגפת הקורונה בדפי ההיסטוריה, ישוו אותה למה שנרשם ב-1918", הסביר ד"ר פאוצ'י.

חשוב לזכור כי המגפה שאירעה לפני מאה אומנם נקראה "השפעת הספרדית", אך זה בעיקר נובע מכך שספרד לא השתתפה במלחמת העולם הראשונה, ועל כן לא הייתה צנזורה על העיתונות במדינה. העובדה שמלך ספרד דאז, אלפונסו ה-13, נדבק בנגיף, גם תרמה לכך. בכל מקרה, חשוד להדגיש כי על אף שמה, המגפה הורגשה ברחבי העולם כולו. יתרה מכך, כחצי מיליארד איש נדבקו בשפעת הספרדית, כשליש מאוכלוסיית העולם דאז.

דבריו של ד"ר פאוצ'י נאמרו במסגרת כנס מקוון שנערך ע"י אוניברסיטת ג'ורג'טאון בוושינגטון די. סי.: "אם מביטים על עוצמת המגפה ב-1918, במסגרתה מתו 50 מיליון עד 100 מיליון איש ברחבי העולם, אין ספק כי מדובר במגפה ענקית והיסטורית. אני מאוד מקווה שאפילו לא נתקרב לרמה הזו במגפה הנוכחית, אבל המצב מספיק חמור כדי להגיע לשם".

ד"ר פאוצ'י אף הדגיש את קווי הדמיון בין שתי המגפות, לרבות העובדה ששתיהן החלו עם נגיף חדש: "אז זה היה השפעת, ועכשיו זה הקורונה, שממש 'נדחפו' אל תוך חיינו. ישנן שתי תכונות לשתי המגפות, שעבורי מהוות 'סערה מושלמת'. האחת היא העובדה שהנגיף עבר מחיות לבני אדם, דבר שבתגובה גורם לכך שהוא עובר מאדם לאדם בצורה מדהימה. במקביל לכך, הנגיף גם מביא עמו רמות גבוהות של תחלואה ותמותה".

 

זה אומנם נראה שונה, אך בפועל זה אותו הדבר: סירוב להיכנס לעסק/תחבורה ציבורית בשל אי-חבישת מסכה, בהפרש של כמאה שנים (צילום: Getty Images / ויקיקומונס)

 

לאחר ההשוואה לשפעת הספרדית, ד"ר פאוצ'י ביקש להתייחס למצב כיום בארצות הברית, בה אובחנו עד כה 3.4 מיליון נשאים ויותר מ-136 אלף בני אדם מתו בעקבות ההידבקות בנגיף.

ד"ר פאוצ'י התייחס לכך שבתי החולים שוב רושמים עומס חריג, לעיתים עד כדי תפוסה מלאה. כ-56 אלף חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים השונים מחוף לחוף, וב-38 מתוך 50 המדינות נרשמות עליות בתחלואה בשבוע החולף: "אנחנו רואים את זה בעיקר בארבע מדינות 'בעייתיות', קליפורניה, פלורידה, אריזונה וטקסס. הן רושמות שיאים חדשים בכל יום. רבותיי, אנחנו נמצאים בסיטואציה חמורה ביותר פה בארצות הברית".

עוד הסביר ד"ר פאוצ'י כי לדעתו יש קשר בין הסרת מגבלות הקורונה ופתיחת העסקים, לבין העלייה בתחלואה: "היו הרבה אנשים, בעיקר צעירים, שנראו בברים ומקומות בילוי נוספים כשהם מסתובבים ללא מסכות, שזה פשוט מוסיף שמן למדורה. האתגר שלנו היום, מחר ובשבוע הבא יהיה להכיל את ההתפרצויות הנוספות, ואז להתקדם למצב שבו נוכל לבצע פתיחה מחודשת בטוחה יותר".

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE