בזמן שאירופה מתמודדת עם גלי הגירה ופליטות חסרי תקדים, ארצות הברית קלטה ב-2018 את המספר הנמוך ביותר של פליטים מזה יותר מארבעים שנה. במהלך השנה הפיסקלית החולפת, שהסתיימה ביום ראשון האחרון, קלטה הכלכלה החזקה ביותר בעולם 22,491 פליטים. זהו מספר נמוך כמעט בשליש מתקרת מכסת הקליטה עליה החליט הנשיא דונלד טראמפ לפני כשבועיים, שהייתה כשלעצמה נמוכה במיוחד ועמדה על 30 אלף פליטים בשנה – הפחתה של שליש מהיעד שטראמפ עצמו הציב בתחילת השנה שעמד על 45 אלף פליטים.
כלומר, ארצות הברית קלטה ב-2018 כחצי מהמכסה שהציבה לעצמה בתחילת השנה, זאת על אף שעל פי נתוני סוכנות הפליטים של האו"ם, מספר הפליטים ברחבי העולם רק גדל. גם השנה הייתה עלייה במספר האנשים שנאלצו לעקור מביתם והוא עמד על כמעט 70 מיליון איש ברחבי העולם.
המספר מבטא ירידה חדה משנים קודמות. ב-2017 – שליש מתוכה עדיין תחת הנשיא לשעבר ברק אובמה – נקלטו בארצות הברית 53,716 פליטים, וב-2016 כמעט 85 אלף פליטים, קרוב לפי ארבעה מהמספר השנה. למעשה, מאז 1975 רק בשנה אחת, 1977, קלטה ארצות הברית פחות פליטים ממה שקלטה השנה, וזאת כאמור על אף עלייה במספרם ברחבי העולם.
דובר מטעם מחלקת המדינה אמר ל-CNN כי הקליטה המופחתת עולה בקנה אחד עם הצו הנשיאותי שנועד להחיל שיטות מניעת כניסה וסינון חדשות, במטרה "להגן על האומה מכניסת מחבלים זרים לארצות הברית".
הצו הנשיאותי, גלגול של "איסור הנסיעות" של טראמפ, נחתם במרץ 2017 ולאחר דיונים משפטיים נכנס לתוקף חלקי ביוני אותה שנה. מטרתו הייתה להגביל כניסה של נוסעים ממדינות מוסלמיות, כולל ובעיקר כאלה שמתחוללות בהן זוועות צבאיות ואזרחיות שיוצרות גלי פליטים – לוב, איראן, סומליה, סודן, סוריה ותימן. על פי הנתונים שנחשפו היום, בשנה החולפת קלטה ארצות הברית פחות מ-500 פליטים ממדינות אלה.