- "מוצרי הטבק הגיעו גם מישראל": קליפורניה וניו יורק תובעות את שירות הדואר האמריקאי בשל הפצת סיגריות
- ממשל טראמפ הורה לאסוף דגימות דנ"א ממהגרים שמגיעים לגבול הדרומי
- שטויות במיץ אוכמניות? אולי כדאי שתדעו כמה יתרונות בריאותיים יש בפרי היער השחור הזה
- לראשונה מאז התאונה שבה נפגע קשה: קווין הארט תועד בבוורלי הילס
אובר הכפילה את כמות האישורים שקיבלה כדי להעסיק עובדים שאינם אמריקאים באמצעות תוכנית הוויזות השנויה במחלוקת, H-1B, תוך כדי שפיטרה קרוב לאלף עובדים בחודשים האחרונים, כך עולה מנתונים רשמיים של קליפורניה ושל הממשל הפדרלי.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
כזכור, ענקית הנסיעות השיתופיות, שבסיסה בסן פרנסיסקו, חשפה מוקדם יותר החודש כי בכוונתה לפטר 400 עובדים בעיר ובעיר הסמוכה פאולו אלטו. על פי המסמכים שהגישה למחלקת התעסוקה של קליפורניה, מהנדסי תוכנה היו הנפגעים העיקריים מן המהלך, שכן 125 ייאלצו למצוא משרה חדשה.
במקביל לכך, הממשל הפדרלי אישר לאובר להנפיק 299 אשרות עבודה מסוג H-1B (ויזת עבודה שאמורה להינתן רק לעובדים בעלי מיומנות מיוחדת שלא ניתן להשיג ע"י העסקת עובד מקומי). לשם השוואה, ב-2018 החברה קיבלה 152 אישורים ושנה קודם לכן 158.
אומנם מדובר בנתונים רשמיים שפורסמו ע"י המשרד לאזרחות וענייני הגירה (USCIS), אך ראוי לציין כי מדובר בכמות האישורים שניתנו, ולאו דווקא כמות העובדים הזרים שאובר מתכוונת להעסיק. מצד שני, לרוב נדרש סכום גדול כדי לקבל את אשרת העבודה, כך שספק רב אם החברה תוציא מאות אלפי דולרים מבלי להעסיק את העובדים.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
שאלת השאלות שכמובן עולה מהמהלך היא האם אובר מנסה להחליף עובדים אמריקאים בעובדים זרים וזולים יותר, בייחוד כאשר קיימת אכזבה מההנפקה הראשונה לציבור (IPO) שביצעה מוקדם יותר השנה.
"כשחברה נמצאת בעיצומו של גל פיטורים, היא לא צריכה להשתמש בוויזות H-1B בכלל, או לכל הפחות להשתמש בהן באופן מצומצם. למעשה, האופן שבו אובר פעלה הוא ההפך הגמור ממה שהתכוונו יוזמי תוכנית אשרות העבודה", הסביר רון הירה, מרצה באוניברסיטת הווארד (וושינגטון די. סי.).
שלא במפתיע, אובר סירבה להיכנס לפרטים בנוגע לוויזות, ודובר החברה הסתפק בהודעה קצרה בה הסביר: "כל טענה לפיה הארגון מחדש של העובדים נודע להחליף עובדים אמריקאים במקבלי הוויזה פשוט אינה נכונה".
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
כזכור, ויזות H-1B הפכו לחלק מרכזי מהדיון הלאומי שקיים סביב נושא ההגירה בארצות הברית. משרד העבודה האמריקאי ציין במפורש כי אשרות העבודה נועדו לאפשר לחברות אמריקאים לעשות שימוש בעובדים אחרים "כאשר הם אינם יכולים להשיג בדרכים אחרות עובדים בעלי המיומנות הנדרשת לבצע את העבודה".
בפועל, חברות גדולות - בייחוד ענקיות הטכנולוגיה בעמק הסיליקון - משקיעות סכומים אדירים בשדלנות במטרה להגדיל את המכסה השנתית שניתנת לתוכנית הוויזות, שעומדת כיום על כ-85 אלף בשנה.
המתנגדים לתוכנית אשרות העבודה טוענים שאותן חברות פועלות על מנת להחליף עובדים אמריקאים בעובדים זרים, שכאמור, לרוב מקבלים שכר נמוך ממקביליהם האזרחים. בכך מתאפשר להן לצמצם בהוצאות ולעלות את הרווח - דבר שכמובן נחוץ עבור חברה ציבורית שמעוניינת לראות את מנייתה מזנקת.