הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
עשיתם "לייק" לכתבה מפוקפקת על הקורונה? פייסבוק תזהיר אתכם אם נפלתם קורבן לדיווח כוזב
משתמשים שיצרו אינטרקציה כלשהי עם פוסט מטעה - לייק, שיתוף ואפילו לחיצה פשוטה על הכתבה - יקבלו הודעה לפיה הם נפלו קורבן לידיעה כוזבת. מעבר לכך, פייסבוק תקדם פוסטים המפריכים את הטענות הקונספירטיביות הרבות שמופצות בכלל הרשתות החברתיות

בכוונת פייסבוק ליידע משתמשים אשר שיתפו או יצרו כל אינטרקציה עם תוכן מטעה בנוגע למשבר הקורונה, וזאת כחלק ממאמצי ענקית הרשתות החברתיות למנוע הפצת ידיעות כוזבות במהלך המגפה העולמית.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה (צילום: Shutterstock / פייסבוק)

 

במסגרת השינוי, התראה תישלח לכל משתמש שהגיב, עשה לייק, שיתף או אפילו לחץ על פוסטים המכילים מידע שאינו נכון או המלצות ל"טיפולי פלא". השינוי צפוי להתבצע בתוך מספר שבועות, אך מהודעת פייסבוק עולה בעיה מרכזית ברורה: קביעת עובדות כעובדות תיעשה בהתאם להמלצות ארגון הבריאות העולמי.

כזכור, רק השבוע הודיע הנשיא טראמפ כי בכוונתו להפסיק את המימון האמריקאי של הארגון, וזאת על טענותיו לפיהן הארגון טייח את המגפה העולמית בשלביה הראשונים. ראוי לציין כי פייסבוק אינה ענקית הטכנולוגיה היחידה שמתגייסת למען המאבק בקורונה, ומוקדם יותר השבוע נודע כי גם גוגל וטוויטר פועלות למען מיגור הפצת המידע הכוזב על הווירוס.

על אף הכוונות הטובות, בפני החברות עדיין עומדים אתגרים גדולים במיוחד. לדוגמה, מרביתן הוציאו לחל"ת את העובדים שתפקידם לפקח את הרשת החברתית, ובמקום החברות עושות שימוש באלגוריתמים שאינם אמינים במאת האחוזים. אתגר נוסף הוא, כאמור, העובדה שפייסבוק נשענת על מידע מארגון הבריאות העולמי, שאינו זוכה לאמון הציבור.

 

 

"במהלך המשבר הנוכחי, אחת המטרות החשובות שלי היא לוודא שרק מידע אמין וסמכותי יופיע באפליקציות השונות שלנו", כתב מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, בפוסט שהעלה אתמול (חמישי).

עוד הסביר צוקרברג כי במהלך חודש מרץ, פייסבוק הוסיפה 40 מיליון "תוויות אזהרה" לפוסטים, הכוללים סרטוני וידאו, תמונות וטקסט בנוגע למשבר הקורונה. בפייסבוק אף טוענים כי תוויות אלה הובילו לכך ש-95% מהמשתמשים נמנעו מלקרוא את המידע המוטעה.

במקביל למאבק מול הדיווחים הכוזבים, פייסבוק תנסה לטפל בבעיה גם במישור אחר: קידום של אלפי כתבות ופוסטים המפריכים את כל ההמלצות השונות שאינן מבוססות במדע, למשל הפוסטים לפיהם אקונומיקה מונעת הידבקות בקורונה. במקום להסתפק בכך שהכתבה תצוין ככוזבת, מומחים לבריאות הציבור גם יסבירו מדוע הטענה אינה נכונה.

 

צוקרברג, מנכ"ל ומייסד פייסבוק (צילום: פייסבוק)

 

על אף ההיערכות של פייסבוק ולמרות השינויים המתכוננים, מדי יום בכל זאת מועלים עשרות אלפי פוסטים בעלי מידע מסוכן. חשוב להסביר כי אמצעי ההגנה הללו קיימים רק ב"פיד" המרכזי של המשתמש, ולא בקבוצות ("גרופים") או בשירותים אחרים הנמצאים בבעלותה של פייסבוק, למשל וואטסאפ ואינסטגרם.

ולמען הסר ספק, בארה"ב כבר נרשמו מקרי המוות ראשונים בעקבות הפצת מידע כוזב: בני זוג מאריזונה נטלו טבליות של תרופה שאותה הם סברו ככלורוקווין (תרופה מוכרת למלריה שהנשיא טראמפ דיבר עליה בהרחבה) , אולם בפועל הם נטלו כלורקווין פוספאט, חומר המשמש לניקוי אקווריומים.

כחצי שעה לאחר מכן, השניים פונו לבית החולים. מותו של הגבר נקבע כעבור זמן קצר, והאישה אושפזה במצב קריטי במשך למעלה משבועיים.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE