סן פרנסיסקו נמצאת בדרך להפוך לעיר האמריקנית הראשונה לאסור את השימוש בטכנולוגיות זיהוי פנים של המשטרה ושל סוכנויות עירוניות אחרות, בצעד שמשקף את הביקורת הגוברת נגד הטכנולוגיה שצוברת תאוצה בנמלי תעופה, משרדי רישוי, חנויות, איצטדיונים ומערכות אבטחה ביתית.
ערים נוספות צפויות להצטרף לסן פרנסיסקו בהגבלת השימוש בטכנולוגיה (צילום: Shutterstock)
סוכנויות ממשלתיות עושות שימוש בטכנולוגיה הזאת מעל עשור כדי לסרוק מאגרי מידע בחיפוש אחר חשודים וכדי למנוע גניבת זהות. ההתקדמות בטכנולוגיות בינה מלאכותית יצרה כלי זיהוי ממוחשב מתוחכמים יותר, כך שלמשטרה קל יותר לאתר ילד נעדר או מפגין יחיד בהפגנת ענק. בנוסף, ההתפתחות הטכנולוגית מאפשרת לחנויות לזהות את הבעות הפנים של הלקוחות בזמן שהם סורקים את המדפים.
בינתיים, הניסיונות להגביל את השימוש בטכנולוגית זיהוי הפנים זוכה להתנגדות מצד גורמי אכיפת החוק ומצד תעשיית הטכנולוגיה העילית. חברת מיקרוסופט, לדוגמא, שהתנגדה לאיסור גורף על שימוש בטכנולוגיה, קראה למחוקקים להגביל את השימוש בה, תוך שהיא מזהירה כי שימוש לא ראוי בה עלול להוביל לעתיד דומה לזה שמתואר בעלילת הספר 1984 של ג'ורג' אורוול.
במקרה שסן פרנסיסקו תאמץ את האיסור על שימוש בטכנולוגיה כזאת, ערים אחרות, מדינות ואפילו הקונגרס עשויים להצטרף בעקבותיה. מחוקקים רבים מכל הקשת הפוליטית מעוניינים להגביל את המעקב של המדינה אחר אזרחיה, ומקווים להגביל גם את הדרך שבה בתי עסק משתמשים בטכנולוגית זיהוי הפנים.
המועצה המחוקקת של קליפורניה שוקלת הצעת חוק שתאסור את השימוש בטכנולוגית זיהוי פנים במצלמות גוף. הצעת חוק דו-מפלגתית שהוגשה לסנאט מנסה לאפשר למשטרה לעשות שימוש בטכנולוגיה הזאת, אך תגביל את השימוש שעושים בה בתי עסק בלי הסכמת הלקוחות.
הצעות חוק דומות לזו של סן פרנסיסקו נמצאות בשלבי חקיקה שונים באוקלנד ובסומרוויל, מסצ'וסטס.