מאות מיליוני אמריקאים כבר זכו לסיוע כלכלי ישיר מהממשל, ומרביתם יהיו זכאים לקבל תשלום ישיר במהלך גל הנוסף שצפוי לקרות בשבועות הקרובים. אולם ישנם לא מעט אנשים ברחבי ארצות הברית שאינם זכאים לקבל את התשלום, וזאת למרות שהם אזרחים שמשלמים מס.
אילוסטרציה (צילום: AP)
מדובר באותם אמריקאים הנשואים למהגרים שלא קיבלו מספר סושיאל סקיוריטי. אחת מחברי קבוצה זו היא אנסטסיה קמפוס, שהינה אחת מאלפי האנשים שהגישו תביעה ייצוגית כנגד הממשל.
קמפוס ובעלה ב-11 השנים האחרונות לא קיבלו ולו דולר אחד במסגרת חקיקות החירום, וזאת למרות שאם המשפחה וכל הילדים מחזיקים באזרחות אמריקאית. בעלה, ששמו לא פורסם, הוא מהגר מאל סלבדור שעובד בתעשיית הבנייה.
בעלה של קמפוס הוא גם המפרנס העיקרי של המשפחה, ולמרות שאין לו מספר סושיאל סקיוריטי, הוא משלם מסים בכל שנה בעזרת מספר זיהוי אישי ("Taxpayer Identification Number") - בדומה למהגרים רבים.
ומסיבה זו, קמפוס סברה שהיא ובעלה יזכו לקבל סיוע כספי: "בעלי יכול לשלם מסים אך הוא לא טוב מספיק כדי לקבל סיוע? זו אפליה. מי יכול להעז לומר שאני והילדים שלא לא מספיק טובים? אנחנו אזרחים לכל דבר", היא טענה.
רשות המסים האמריקאית (צילום: Shutterstock)
חשוב להסביר כי קמפוס ממש לא לבד, ולפי ההערכות ישנם כמיליון אמריקאים הנשואים לאזרחים זרים, שאינם קיבלו סיוע כספי כלשהו במהלך המשבר.
מנתוני רשות המסים האמריקאית (IRS) עולה כי ישנם כשני מיליון אזרחים ובעלי גרין קארד הנושאים לבני זוג שאינם מחזיקים במספרי סושיאל סקיוריטי, אך לא ברור כמה מהם הגישו תצהירי מס במשותף עם בני הזוג (אלו שהגישו כיחיד היו אמורים לקבל את כספי הסיוע).
כאמור, בקונגרס דנים בימים אלה בנוגע לחקיקת החירום הבאה. הדמוקרטים מעוניינים לאפשר לכלל משלמי המסים בארה"ב להיות זכאים לקבל כספי סיוע (בהתאם לרמת ההכנסה, כמובן). מאידך, הרפובליקנים טוענים שמטרת המהלך היא למנוע ממהגרים לא-חוקיים לקבל סיוע על חשבון המדינה.