שנת הלימודים הבאה תיפתח במחוז החינוך הציבורי בלוס אנג'לס (Los Angeles Unified School District, או LAUSD) ב-18 באוגוסט, אך התלמידים לא ישובו לכיתות הלימוד במועד זה, כך מסר הבוקר (שני) מפקח החינוך, אוסטין ביוטנר.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock / Getty Images)
לדברי המפקח, מדובר בהחלטה קשה ביותר, אך בשבועות האחרונים היא הפכה לבלתי נמנעת, שכן נרשם זינוק חד בתחלואת הקורונה בקליפורניה כולה, ובלוס אנג'לס בפרט. בשל כך, ביוטנר אומר שיהיה בלתי אפשרי לשמור על בריאותם של כחצי מיליון התלמידים - מגן חובה ועד כיתה י"ב - ו-75 אלף העובדים, לרבות מורים, יועצים ועוד.
"שלא יהיה צל של ספק, כולנו יודעים שסביבת הלימודים הטובה ביותר היא בתי הספר. עם זאת, אנחנו נמצאים בדרך הלא נכונה בכל הקשור לקורונה, ולמרות שאנחנו רוצים שהתלמידים ישובו לבתי הספר, לא נוכל לעשות זאת עד שזה יהיה בטוח", הסביר ביוטנר.
כזכור, ב-16 במרץ הודיעו מערכות החינוך בלוס אנג'לס וסן דייגו על סגירה משותפת של כלל מוסדות הלימוד בתחומן. במקור, סגירה זו אמורה הייתה להימשך כשבועיים, אולם בתוך ימים ספורים דווח כי ההערכות הן ששנת הלימודים הנוכחית לא תחודש. בתחילת חודש אפריל הבינו אנשי משרד החינוך כי לא נותרה ברירה מלבד להכריז על כך ש"בתי הספר יישארו סגורים, נערכים להגברת הלימודים המקוונים".
WATCH: Superintendent Austin Beutner's Update to the School Community
— L.A. Unified (@LASchools) July 13, 2020
VEA: Mensaje del superintendente Austin Beutner a la comunidad escolar. Haga clic en el botón [CC] en el video si desea activar los subtítulos en español.https://t.co/ul0TsxUr5o pic.twitter.com/uUuafE0Jzp
חודשים עברו מאז, ושנת הלימודים הקודמת הסתיימה לה. אך בשבוע האחרון סוגיית פתיחת בתי הספר עלתה שוב לכותרות, והפעם ברמה הלאומית, לאחר שהנשיא טראמפ דרש "לפתוח את בתי הספר באופן מיידי", ואף איים למנוע העברת תקציב ממשרד החינוך במקרים שבהם בתי הספר יסרבו להיפתח.
בעקבות כך, נוצר מצב של חוסר וודאות, חמישה שבועות בלבד לפני פתיחת שנת הלימודים המתוכננת. ביוטנר אף הצביע על הנושא הזה והדגיש כי פרסום התוכניות היום הינו חלק מהרצון ליידע את ההורים ולהכין את הקרקע לקראת המציאות החדשה/ישנה הצפויה.
אך מפקח החינוך גם הפציר ברשויות השונות - ברמת המחוז, המדינה והפדרלי - לעזור למשרד החינוך בלוס אנג'לס לממן בדיקות קורונה ומעקב אחר תלמידים חולים (ובני משפחתם). לדבריו, העלות הכרוכה בביצוע בדיקות קורונה לכלל הנמצאים בבתי הספר פעם בשבוע עומדת על 300 דולר (על כל נבדק, כלומר כ-172 מיליון דולר).
"הסכום הזה הוא ממש מזערי בהשוואה לתפקיד של פתיחת בתי הספר בכל הקשור לפתיחת המשק בקליפורניה, שעד תחילת המשבר היה החמישי בגודלו בעולם כולו", אמר ביוטנר.
הנשיא טראמפ קרא לפתוח את בתי הספר, אך בלוס אנג'לס חושבים אחרת (צילום: Getty Images / טוויטר)
למעשה, משרד החינוך נאלץ לבחון שתי סוגיות שנוגדות אחת את השניה: הרצון להפחית במספר חולי הקורונה (דבר שבהכרח גורר ירידה במספר חולי הקורונה בבתי החולים ובמספר המתים), מול הצורך בהחזרת התלמידים לכיתות הפיזיות. יש להדגיש כי החזרת התלמידים מחולקת לשתי תת-סוגיות: בראש ובראשונה, אנשי חינוך מדגישים כי סביבת הלימודים היעילה ביותר היא בתוך בתי הספר. אך יש גם את הפן הכלכלי, שכן אי-פתיחת בתי הספר תיאלץ את ההורים להסתגל בהתאם (דבר שישפיע על פתיחת המשק בסופו של דבר).
הכרזת מפקח החינוך התקבלה ימים בודדים לאחר שארגון המורים בלוס אנג'לס קרא שלא לפתוח את בתי הספר. סקר שפורסם מטעם הארגון ביום שישי האחרון חשף כי 83% מתנגדים לפתיחת בתי הספר.
ולמרות זאת, התקווה של הורים רבים הייתה שמשרד החינוך יגבש תוכנית לימודים משולבת, בה התלמידים נדרשים להגיע לבתי הספר בלפחות חלק מהימים, ובשאר הימים הם יזכו ל"לימודים משלימים" באמצעות האינטרנט.
כזכור, בשבועות הראשונים שבהם הלימודים התקיימו מהבית, התקבלו דיווחים על כך שכשליש מהתלמידים כלל וכלל לא משתתפים במסגרת החינוכית המקוונת. בזמנו אמר ביוטנר כי "קיים צורך מיידי לפעול בנושא, מכיוון שההיעדרות מבית הספר גורמת לקשיים עבור התלמידים, שאיבדו את המסגרת היציבה", והוסיף כי חלק מהתלמידים לא משתתפים בלימודים מכיוון שהם לא מחזיקים בתשתית אינטרנטית בבית.
עוד הסביר ביוטנר כי הותקנו ראוטרים מתקדמים בביתם של כ-2,000 תלמידים, ולמרות הסיוע בהשגת אינטרנט, מסתבר שרק כ-68% - קצת מעל לשני-שליש - מתלמידי התיכון משתתפים בשיעורים. דהיינו, ישנם כ-40 אלף תלמידים ש"מבריזים" מהשיעורים, ביניהם גם 15 האלף שלא השתתפו כלל מאז הופסקו הלימודים.
כאשר שנת הלימודים הבאה תיפתח (כחמישה חודשים לאחר תחילת המשבר), הדברים אמורים להיראות אחרת, שכן מורים ועובדים נוספים עברו הכשרות על לימודים מקוונים. מעבר לכך, ביוטנר הסביר כי מורים יחוייבו לספק דוחות נוכחות, דבר שאמור להביא לסיומו של "גל ההברזות".
"אין לי כל ספק שתהיינה השלכות מרחיקות לכת על התלמידים אם לא נוכל להחזיר אותם ל'סביבה בית-ספרית' בהקדם, אולם נוכל לעשות זאת רק כאשר זה יהיה מספיק בטוח. מה שאנחנו לא יכולים לעשות זה להפוך את בתי הספר ל'צלחת פטרי' ענקית ולפגוע בבריאותם", אמר ביוטנר.
מפקח החינוך במחוז לוס אנג'לס, אוסטין ביוטנר (צילום: AP)
הדרמה במשרד החינוך בלוס אנג'לס מגיע ימים בודדים לאחר שהממשל הפדרלי בראשות הנשיא טראמפ הגביר את המאבק כנגד רשויות מקומיות שבהן בתי הספר לא יפתחו מחדש. כאמור, הנשיא אף איים לעכב תקציבים לאותם ערים ומחוזות שבהם הלימודים יתקיימו מרחוק.
מאבק הממשל הפדרלי חלחל גם ללימודים הגבוהים, ובשבוע שעבר הודיעה סוכנות אכיפת המכס וההגירה (ICE) כי סטודנטים בינלאומיים הלומדים באוניברסיטאות אמריקאיות ייאלצו לעזוב את ארה"ב או להסתכן בגירוש, במידה שאותו מוסד לימודי יחליט לקיים לימודים מקוונים בשל הקורונה.
אלו הנמצאים בתהליך לקראת קבלת הוויזה אומנם יושפעו, אך מי שירגיש בשינוי באופן מיידי הם אלו שכבר נמצאים בארצות הברית זה עתה. בהודעת ICE הוסבר כי "הלומדים במוסדות שבהם הלימודים מתקיימים מרחוק צריכים לעזוב את המדינה". עם זאת, הוסבר כי תינתן האפשרות לעבור לאוניברסיטה אחרת, אך רק במידה שהיא מקיימת לימודים בכיתות עצמן. חשוב להסביר כי מבחינת ICE, אוניברסיטה שמקיימת את הלימודים בצורה משולבת (חלק מהלימודים בכיתות, השאר מהבית) תיחשב בדיוק כמו אוניברסיטה שמקיימת את כל הלימודים מהבית.
כמובן שאין קשר ישיר בין הלימודים באוניברסיטאות לבין החלטת משרד החינוך בלוס אנג'לס, אולם ניתן לראות כי סוגיית פתיחת בתי הספר נחשבת לקריטית ביותר עבור הממשל, ככל הנראה על רקע ההשלכות הכלכליות וההשפעה על מערכת הבחירות ההולכת וקרבה.