המנתח הכללי של ארצות הברית, ויווק מרת'י, הזהיר ביום ראשון כי "השבועות הקרובים יהיו קשים", בעוד מספר המאומתים עם וריאנט האומיקרון ממשיך לזנק בחרבי המדינה.
המנתח הכללי, ויווק מרת'י (צילום: Getty Images)
מרת'י אמר שהמדינה צפויה להמשיך לראות לפחות כ-800,000 מקרים חדשים בכל יום, אם כי באזורים מסוימים כמו ניו יורק, המספרים עשויים להיות גבוהים יותר.
"האתגר הוא שלא כל המדינה זזה באותו הקצב. גל האומיקרון התחיל מאוחר יותר בחלקים אחרים של המדינה", אמר מורת'י לרשת סי.אן.אן והוסיף כי "השבועות הקרובים יהיו קשים".
גל החורף הקשה של האומיקרון הוא הסיבה לכך ש"כל כך חשוב שאנחנו מגדילים משאבים לבתי חולים אשר נאבקים", אמר. "לכן, זה כל כך חשוב שכולנו נכפיל את אמצעי הזהירות שאנו נוקטים, כי דבר אחד שאנחנו לומדים במהלך הזינוק מבקרים, הוא שהחיסונים שלנו עדיין עובדים טוב מאוד כדי להרחיק אנשים מבית החולים ולהציל חיים. לכן, אנחנו רוצים שכולם יתחסנו כדי שיקבלו בוסטר ברגע שהם יכולים".
המנתח הכללי התייחס בשבת לכך שבית המשפט העליון חסם את חובת החיסונים שהחיל ממשל ביידן לעסקים פרטיים גדולים, ואמר כי זה "מאכזב מאוד".
"זה היה כישלון לבריאות הציבור, כי בסופו של דבר הדרישות הללו מועילות לא רק עבור הגנה על הקהילה בכללותה, אלא גם להפיכת מקומות העבודה שלנו לבטוחים יותר עבור העובדים וגם עבור הלקוחות", אמר מרת'י לרשת איי.בי.סי.
(צילום: Getty Images)
מרת'י הוסיף כי הממשל "מעודד מאוד חברות להציב את הדרישות הללו בהתנדבות", ואמר ש"למעשה, רבים כבר עשו זאת. שליש מהחברות הציבו חובות אלה".
המנתח הכללי לא סיפק את מספר המחוסנים שאומתו שוב לנגיף הקורונה, אך טען כי "התפקיד החשוב ביותר של החיסונים הוא להציל את חייך ולהרחיק אותך מבית החולים. ולפי המדד הזה, החיסונים והמאיצים האלה עובדים ופועלים היטב".
"עכשיו, אנחנו נשמע על מקרים בהם אנשים רבים יש להם מחלה קלה או אסימפטומטית, אנשים שנמצאו חיוביים למרות שחוסנו או קיבלו בוסטר. אבל תזכרו, מה שנמנע מהם לעתים קרובות, היא מחלה חמורה יותר".
על פי נתונים שפורסמו ביום שישי, יותר מ-155 אלף חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים השונים ברחבי ארצות הברית, כאשר מדובר במספר גבוה יותר מתקופת השיא הקודמת לפני כשנה, והכמות הגדולה ביותר מאז פרוץ המגפה לפני שנתיים.
משרד הבריאות ושירותי האנוש הסביר שווריאנט האומיקרון הפך לזן הקורונה השכיח ביותר בארצות הברית בשבועות האחרונים, והזינוק בתחלואה מתורגם לעומסים כבדים בבתי החולים – שנובע גם מהידבקות של הצוותים הרפואיים שנאלצים לשהות בבידוד.