במאמר שפורסם באתר החדשות והכלכלה המוביל זירוהדג' הועלתה האפשרות כי יתכן וישראל בדרך להמר על עתידה הביטחוני והכלכלי דווקא כחלק מהציר האירו-אסייתי המתהווה בין רוסיה וסין במסגרתה יהיה לירושלים תפקיד מרכזי בתכנית 'החגורה והדרך' העולמית של סין, אשר אמורה לעבוד במקביל לתכנית 'האיפוס הגדול' של הפורום הכלכלי העולמי.
"עם ספקולציה גוברת לגבי ההשפעה ארוכת הטווח של המלחמה הנוכחית על זרם הסחורות שבין סין ואירופה, הקונפליקט הרוסי-אוקראיני ימקם את ישראל - תומכת מרכזית באיפוס הגדול - בעמדה בינלאומית חזקה מאי פעם", כך לשון המאמר.
"ישראל היא שוק אטרקטיבי במיוחד עבור סין והמק"ס המודעים היטב לחשיבותה האסטרטגית כמקשרת בין האוקיינוס ההודי והים התיכון, יתרה מכך, ממשלת סין במשך שנים כבר מכירה בישראל כמרכז טכנולוגיה עולמי, ונהינת מהחדשנות הישראלית עבור מטרותיה האסטרטגיות. לכן מאמצי התיווך של נפתלי בנט בין מוסקבה וקייב יהפכו לכלי מרכזי בתכנית החגורה והדרך בהרחבת הדומיננטיות האזוריות והגלובליות של סין וישראל", כך לשון המאמר.
על פי הכותב "מעמדה של ישראל בין מרכזי הטק המובילים בעולם המחברת בין אירופה והמזרח התיכון קשורה גם לתשתיות הפיזיות שסין בונה בעשורים החולפים, בכל הנוגע למסילות, נמלים, צינורות אנרגיה ועוד", לכן ישראל אמורה להפוך לחלק אינטגרלי בתכנית העל-הסינית.
על פי הכותב ישראל היא שחקנית חשובה באוטומציה, רובוטיקה, וסייבר, ושאיפותיה לקחת מקום מרכזי במהפכה התעשייתית הרביעית יגרמו להידוק קשרים בינה ובין סין.
חיזוק קשרים אלה עלול לחזק את מעמדה כ''הגמון אזורי פאר-אקסלנס'' תוך הפיכת ירושלים ל''מרחב אזורי המרכז בתוכו טכנולוגיה וכלכלה'' שנועדו להחיש את האיפוס הגדול.
עוד נאמר כי "בעוד ישראל יוצאת במאמץ לגוון את שווקי הייצוא וההשקעות שלה מחוץ לארה"ב, עומדת שאלה נוספת, האם ישראל נמצאת בשלבי ההתחלה של ייצוא האינטרסים הביטחוניים שלה הרחק מארה"ב תוך הימור על הציר הסיני-רוסי?"
אם מצבה של ארה"ב הנאבקת כלכלית ותרבותית לשמר את ההגמוניה העולמית ואת חוזקה יעידו על כך - ייתכן מאוד ורבים הדואגים לאינטרסים הקיומיים של ישראל עלולים לענות על שאלה זו בחיוב.