הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
בריטניה: נסיר את הסנקציות - אם רוסיה תיסוג לחלוטין מאוקראינה
שרת החוץ הבריטית אמרה כי הממשלה מוכנה להסיר את העונשים הכלכליים נגד אוליגרכים וחברות רוסיות, אך מוסקבה מחוייבת להבטיח לשים סוף לתוקפנות שלה

שרת החוץ הבריטית, ליז טרוס, אמרה כי הסנקציות שהוטלו על אינדיבידואלים וחברות רוסיות יכולות להתבטל אם רוסיה תיסוג מאוקראינה ותתחייב להפסיק את התוקפנות - כך דיווח עיתון 'הטלגרף' ביום שבת.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


(צילום: Shutterstock)

 

מאז פרוץ המלחמה במזרח אירופה, שנכנסה לחודש השני שלה, בריטניה, ארצות הברית ומדינות מערביות אחרות משתמשות בסנקציות כלכליות נרחבות ביותר כדי לשבש את הכלכלה הרוסית ולהעניש את הנשיא ולדימיר פוטין וכל תומכיו בגין צעדיו הצבאיים. 

בראיון לעיתון הבריטי, שרת החוץ הודתה כי הצעדים הנוקשים הללו יכולים להסתיים במידה שמוסקבה תחליט לשנות את מסלולה. 

"מה שאנחנו יודעים זה שרוסיה חתמה על מספר הסכמים שהם פשוט לא עומדים בהם. אז צריכים להיות צעדים קשים, כמובן, כמו סנקציות קשות", אמרה. "הסנקציות האלה צריכות להיפסק רק אם הפסקת אש ונסיגה מלאה, אבל גם בהתחייבויות שלא תהיה תוקפנות נוספות".

טרוס התייחסה גם לאפשרות של המשך הלחימה, ואמרה כי "גם יש הזדמנות להטיל סנקציות מתקדמות, אם תהיה תוקפנות נוספת. זה מנוף אמיתי, ואני חושבת שניתן להשתמש בו".

ממשלת בריטניה טוענת כי עד כה, היא הטילה סנקציות על בנקים עם סך נכסים של כ-660 מיליארד דולר, ועל אוליגרכים ובני המשפחה שלהם עם שווי נקי של יותר 200 מיליארד דולר. 

השבוע, מוסקבה הכריזה כי היא תתמקד מחדש בפעולות הצבאיות שלה באוקראינה, ממזרח למדינה. המהלך מתפרש אצל רבים כסימן לכך שהקרמלין מנסה להפחית את הפלישה. 

על אף דבריה, טרוס אמרה כי היא לא חושבת שבשלב זה רוסיה "רצינית" לגבי משא ומתן, והוסיפה כי "זו הסיבה… שאנחנו צריכים להכפיל את הסנקציות". כזכור, שרת החוץ אמרה בעבר כי לדעתה שיחות השלום הן "מסך עשן" שנועד להסיח את ההתמקדות בפעולות של רוסיה בתוך אוקראינה.

טרוס התייחסה בראיון לאחדות המערב, ואמרה כי המשבר במזרח היבשת קירב את בריטניה והאיחוד האירופי - לאחר תקופה ארוכה שהיחסים הפכו למתוחים בעקבות הברקזיט. "אחת הנקודות שהייתי מעלה לגבי המשבר הזה, היא שעבדנו מאוד מאוד קרוב עם האיחוד האירופי", אמרה.

"כמובן, יש כמה תחומים שבהם יש לנו חילוקי דעות. אבל ביסודו, כולנו אומות דמוקרטיות, כולנו מאמינים בחופש ובזכות של אנשים לבחור בממשלות שלהם, ואנחנו מאוד מאוחדים במאבק".



50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE