שר ההגנה הסיני ווי פנגה נפגש ביום רביעי עם נשיא איראן אברהים ראיסי ועם ראש הכוחות המזוינים מוחמד באגרי בטהראן. האיראנים הבטיחו את תמיכתם ברוסיה בעלת ברית הדדית למרות הגינוי העולמי למתקפתה על אוקראינה והצביעו על רצון בתיאום צבאי נרחב יותר עם סין. ווי אמר שביקורו בטהרן "משקף את החשיבות של יחסי סין-איראן ותמיכה הדדית איתנה והתקדמות משותפת" בתוך "המצב הבינלאומי הסוער הנוכחי".
"הצבא הסיני מוכן לשמור על תקשורת אסטרטגית עם הצד האיראני, לעשות שימוש טוב במנגנון שיתוף הפעולה ולקדם שיתוף פעולה מעשי, כדי לדחוף את היחסים בין שתי הצבאות לרמה גבוהה יותר", אמר. "אנחנו מוכנים לשתף פעולה עם איראן כדי להגיב לאתגרים ולכל מיני סיכונים באמצעות מאמצים משותפים, להגן על אינטרסים הדדיים ולהבטיח יחד שלום אזורי ועולמי ויציבות", אמר ווי. ראיסי אמר שהוא מעריך את מערכת היחסים ה"אסטרטגית והחשובה" של איראן עם סין "בעלת דעות דומות", ורוצה שיתוף פעולה הדוק יותר נגד ה"חד-צדדיות" האמריקאית.
הפטפוטים של סין ואיראן על "חד צדדיות" ו"הגמוניה מערבית" הם ביטויי קוד לדאגות המערביות לגבי הפרות זכויות אדם סיניות ואיראניות, ובמקרה של איראן, כעס על אמריקה על כך שניסתה לעצור את טהרן מלהשיג נשק גרעיני.
סין תמכה בנחישות בדרישות הסכם הגרעין של איראן, גם כשהן זינקו הרבה מעבר למחיר שממשל ביידן הנואש היה מוכן לשלם עבור החייאת ההסכם.
איראן עשויה לרצות לגדר את ההימורים שלה על אספקה צבאית, מכיוון שהספק העיקרי שלה, רוסיה, עומד בפני סנקציות בינלאומיות קשות, ולמען האמת הפלישה לאוקראינה לא הייתה פרסומת מצוינת לאיכות הציוד או הטקטיקה הרוסי. יש עוד סיבות טובות לכך שאיראן אולי מחפשת חברה טובה בבייג'ינג במקום מוסקבה. למרות שהיא לא הייתה מוכנה להיפרד מרוסיה בגלל הפלישה לאוקראינה, איראן הייתה עד כה קצת יותר ביקורתית כלפי הפלישה מאשר סין השקטה לחלוטין. בקיצור, איראן אומרת שהיא לא אוהבת את מלחמת אוקראינה, אבל מאשימה את נאט"ו יותר מאשר את רוסיה בפתיחתה.
איראן וסין הקימו ועדה צבאית משותפת ב-2016 וחתמו על הסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי ל-25 שנים ב-2021.
ההסכם הבטיח לסין אספקה של נפט איראני במחירים מוזלים מאוד, בתמורה לשיתוף פעולה צבאי וסיוע סיני בפיתוח הספנות והטלקומוניקציה של איראן כמו גם תשתיות בנקאיות.